Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis spärrar av ett område vid Klockaretorpet i Norrköping efter att en skjutning skett mot en bostad. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

En gripen misstänkt för skottlossningen i Klockaretorpet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Norrköping larmades på torsdagskvällen till Klockaretorpet efter att en skjutning skett mot en bostad. Ingen person kom till skada. Det är andra skjutningen mot en bostad på mindre än ett dygn. Under fredagen meddelade polisen till SVT Öst att en person gripits.

Den gripna misstänks för grovt vapenbrott och försök till mord. Enligt polisen misstänks personen enbart för skottlossningen i Klockaretorpet under torsdagskvällen – men man ska utreda om det även finns kopplingar till skottlossningen på Nordantill tidigare i veckan.

Det var vid 21-tiden på torsdagskvällen som skottlossningen inträffade stadsdelen Klockaretorpet.

– Det är mer än ett skott som har skjutits mot dörren. Det fanns folk i bostaden men ingen är skadad, sa Johnny Gustavsson, presstalesperson på polisen under kvällen.

Andra skjutningen på ett dygn

Det är den andra skjutningen i Norrköping på mindre än ett dygn. Sent på onsdagskvällen inträffade en skottlossning mot en lägenhetsdörr på Nordantill i Norrköping. Ingen person kom heller till skada i den skjutningen.

Finns det någon koppling mellan dessa två skjutningar?

– Det ligger nära till hands att vi undersöker kopplingen. Men att fastslå det just nu kan vi inte, men vi kikar på det, säger Johnny Gustavsson.

– Vi har haft en situation i Norrköping som har varit komplicerad en längre tid. Vi vill inte att detta ska fortgå utan vi vill få bort det från våra gator och att det inte ska ske kväll efter kväll. Vi ska sätta all kraft för att stoppa det här. Vi får hoppas och tro att människor som sitter med information kan hjälpas åt. Det finns folk därute som vet och vi uppmanar dem att höra av sig till oss.

Är skjutningarna riktade mot personer inom kriminella kretsar?

– Det är brottsoffer vi pratar om. Om de har varit involverade i något annat tidigare kan jag inte uttala mig om i nuläget, säger Johnny Gustavsson.

Flera polispatruller larmades till området. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.