Foto: Gorm Kallestad/TT

Ny undersökning bland nyblivna mammor i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Under två års tid kommer 11 000 gravida och nyblivna mammor inom Region Östergötland kunna dela sina upplevelser och erfarenheter av vården och sin egen hälsa.

Den 1 oktober lanseras den nya graviditetsenkäten som syftar till att ta reda på hur kvinnor upplever sin hälsa och vården under tiden för graviditeten och runt förlossningen.

– Vi vill hela tiden bli bättre och har de senaste åren genomfört flera förbättringar som gör det bättre för gravida kvinnor och deras familjer. Den nya graviditetsenkäten ger oss möjlighet att ytterligare utveckla vården utifrån kvinnornas upplevelser, säger Tobias Ekenlie, centrumchef Barn- och kvinnocentrum i ett pressmeddelande.

Enkäten består av tre delar och skickas till kvinnor som är i graviditetsvecka 25. Fött barn för åtta veckor sedan. Fött barn för ett år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.