Reijmyre glasbruk har fått nya ägare

Uppdaterad
Publicerad

Arnfinn Röste, Ulf Rosén och Magnor Glasverk AB köper Reijmyre Glasbruks konkursbo och tillträder i dag.

”Vi är mycket glada att vi lyckats förvärva Reijmyre Glasbruk och ska nu göra allt vi kan tillsammans med de anställda för att skapa ett välskött och framgångsrikt företag”, skriver köparna i ett pressmeddelande.

Ulf Rosén blir ny vd för bolaget som tar över. Han är uppväxt i Rejmyre och har tidigare bland annat arbetat som vd för Lindshammar Glasbruk. han kommer att äga glasbruket tillsammans med Arnfinn Röste, som var VD på bruket till 2013 och norska glastillverkaren Magnor Glasverk.

Den nya ledningen berättar att sex tjänster kommer att försvinna av de 17 som idag finns på Reijmyre Glasbruk.

Efter konkursen i augusti stod snart klart att nya ägare inte skulle vara intresserade av att ta över själva fastigheten, framförallt är det risken för stora saneringskostander för den gamla bruksmarken, som skrämmer. Finspångs kommun har därför beslutat att köpa fastigheten och sen hyra ut lokalerna till de nya ägarna. Glasblåsnningen ska vara igång nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.