Foto: SVT

Nya åtal mot 48-åring – fler flickor utsatta för sexbrott

Publicerad

Nu har åklagaren väckt tre nya åtal mot den 48-årige Visbybo som sedan tidigare misstänks för sexbrott mot flera minderåriga flickor.

Flickorna som utsatts är spridda över hela landet har vid tillfällena för brotten varit mellan 12 och 17 år. De flesta åtalspunkterna handlar om sexuella ofredanden i meddelandeform, samt att 48-åringen skickat bilder på sitt könsorgan till flickorna.

Han ska också försökt köpa sex av några flickor, samt få dem att klä av sig framför webbkameran, vilket rubriceras som försök till utnyttjande av barn för sexuell posering. Vid ett antal tillfällen ska detta brott även ha fullbordats.

I de nya åtalen misstänks mannen även för försök till sexuell handling av barn då han via internet ska ha erbjudit två flickor, då 12 och 14 år gamla, att via ersättning träffa honom för oralt och sex.

Den misstänkte mannen har suttit häktad sedan den 9 februari. När det kan bli aktuellt för rättegång är oklart.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.