Nya byggplaner i Brunnsparken

Uppdaterad
Publicerad

Nu har majoriteten i Söderköpings kommun bestämt hur nya bostäder ska byggas vid Brunnsparken. Det är en fråga som väckt stora protester och kanske gör det igen, trots ändrade planer.

Från början planerades två fyravåningshus mitt i parken. Nu har planerna ändrats till att en yttre del av parken ska bebyggas. Och det akuella området som pekas ut är från tennisbannan och österut.

– Ja, det är ju en väsentlig del av den södra parken som idag inte är en park, utan är en stor gräsyta och en tennisplan, säger kommunstyrelsens ordförande Mattias Ravander (S).

Parkbygge Söderköping

Men det finns fortfarande ett motstånd mot att bygga bostäder i Brunnsparken.

– Vi har åsikten att vi inte ska bygga i parken. Vi tycker det är viktigt att bibehålla de få grönområden som finns statsnära, säger fullmäktigeledamot Malin Östh (V).

Men vad byggherren Riksbyggen ska bygga är inte klart.

– Det vi gör nu är att vi redan från början av projektet tar en dialog med dem som bor runt omkring, så får dem själva vara med och rita och göra modeller, för att det ska bli så bra som möjligt, säger Mattias Ravander(S), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi har blivit uppringda av boende som är oroliga för hur det ska bli, så det finns en oro, säger Malin Östh (V), fullmäktigeledamot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Parkbygge Söderköping

Mer i ämnet