Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flygvapenchef sedan 14 december 2022 är Jonas Wikman. På onsdagen besökte han Helikopterflottiljen på Malmen utanför Linköping. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Inget besked om GlobalEye när flygvapenchefen besökte Helikopterflottiljen i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Nya flygvapenchefen Jonas Wikman besökte under onsdagen Helikopterflottiljen i Linköping. Han har tidigare varit stationerad på Malmen.

Generalmajor Jonas Wikman tillträdde som chef för Flygvapnet den 14 december förra året. Nu är han ute i landet och besöker verksamheterna på Flygvapnets fem flottiljer.

– Det har varit en fantastisk dag på Helikopterflottiljen. Jätteviktigt att få komma ut och lära känna organisation så här tidigt i min befattning, säger Jonas Wikman.

Specialflygskvadronen

Jonas Wikman är bekant med Linköping och Malmen sedan tidigare. Bland annat har han tjänstgjort som chef på Flygmedicinskt centrum under en period på 00-talet och som chef för Taktik- och Utvecklingsavdelningen under åren 2012-2014.

Hos Specialflygskvadronen – som rent organisatoriskt tillhör F7 i Skaraborg – finns en oro för att det nya spaningsflygplanet GlobalEye inte kommer att placeras på Malmen.

– Jag förstår verkligen den oron. Planet är ett stort och viktigt tillskott för oss.

Mer om hur han ser på besöket och GlobalEye hör du videoklippet ovanför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet