Birigitta Andersson i ”Jönssonligan på Mallorca”. Foto: TT

Nya Jönssonligan spelas in i Norrköping

Publicerad

Företag och personer i Norrköping som bevarar ägodelar i ett Franz Jäger-kassaskåp bör se upp. Jönssonligan kommer till staden.

Den kulturförklarade Jönssonligan kommer delvis spelas in i Norrköping. Norrköpings Filmfond har gått in med ett produktionsstöd om 1 miljon kronor och hoppas att projektet kan skapa goda möjligheter för såväl Norrköpings filmarbetare samt kultur- och näringsliv. 

Inte minst Crazy Pictures första långfilm ”Den blomstertid nu kommer” har bidragit till beslutet att vilja spela in delar av filmen i staden.

– Man vill gärna vara här för att det händer mycket i filmlivet i Norrköping, säger Johan Karlsson från Norrköpings filmfond i ett pressmedelande.

För regi står Tomas Alfredsson och i rollerna ses Henrik Dorsin som Charles Ingvar Jönsson, Anders Johansson som Vanheden, David Sundin som Harry och Hedda Stiernstedt som Doris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.