Nya skollokaler till de minsta

Uppdaterad
Publicerad

De yngsta eleverna som hittills inte kunnat gå till Bråviksskolan i Norrköping på grund av dålig luft ska nu istället undervisas på Lindö skolan och närliggande Lindö Gård, som nu görs i ordning för skolverksamhet.

– Det är oerhört viktigt för oss att vi inte tappar i kvalitet, och vi är väldigt glada över att det nu är helt klart att de yngsta barnen kommer att kunna beredas plats i närområdet, säger Cecilia Carlén som är verksamhetschef för F-6 i Norrköping.

Det beskedet lämnade Norrköpings kommun nu under kvällen.

När det gäller årskurs fyra till sex saknas dock fortfarande undervisningslokaler, senast på torsdag väntas nya besked.

– Där har vi inte kommit lika långt ännu, men vi ser en möjlig lösning som omfattar samtliga elever i klass 4 till 6, säger Cecilia Carlén. Det skulle innebära att vi inte behöver splittra något arbetslag i den här processen, vilket hela tiden har varit väldigt viktigt för oss eftersom det i sin tur skapar en större trygghet för barnen, Cecilia Carlén.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.