Foto: Ulf Persson/SVT

Fler studenter bor på hotell: ”Hotellfrukost är världens lyx”

Uppdaterad
Publicerad

Innan terminsstarten var det många som var oroliga över boendesituationen. Men nu ser det ut att ha löst sig bättre än väntat för de nya studenterna i Linköping – det trots coronapandemin. En delförklaring är att flera tagit in på hotell.

En av de nya studenterna i Linköping som nu tagit in på hotell är Markus Dahl. Han är nöjd med sin tillfälliga boendesituation.

– Hotellfrukost är världens lyx just nu. Det är alltid uppskattat. Det skulle ha kostat ganska mycket att bo på hotellet, men jag mejlade och sa att jag var student som behövde akut boende, då gav de mig rabatt, säger han till SVT Nyheter Öst.

”Fler studenter nappar på det”

Hotellkedjan Scandic är ett av de hotell som till terminsstart riktat sig speciellt till studenter.

– Det är fler studenter som nappar på det. Vi har gjort det här för vi vet att det kommer finnas fler studenter och att det finns en efterfrågan, säger Roshan Malalatunga, hotelldirektör i Linköping.

Sara Sandberg som är boendeombud vid Kombo, studenternas egen hyresgästorganisation, säger att även de har märkt att fler studenter tagit in på hotell.

– Men sen hör studenterna ofta av sig till mig om hur de ska gå vidare, för det börjar bli lite väl dyrt, säger hon.

Se mer i videoklippet här ovanför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet
Mer Öst
Mer Nyheter