Man pratar aldrig om att sänka farten på E4:an. Den liknelsen gör regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius (C) som ser oroväckande signaler i rapporten från Trafikverket. Foto: SVT

Nypelius kritisk till rapporten om Gotlandstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om statliga färjor i Gotlandstrafiken får kritik av Region Gotlands ledande politiker. Kritiken riktas främst mot signaler i rapporten på att färjorna kan komma att köras långsammare.

Gotlandstrafiken körs idag av Destination Gotland som länge vunnit de upphandlingar som staten genomfört. Trafiken subventioneras av staten med drygt 500 miljoner kronor per år. Därför finns inför varje upphandling ett hopp från staten om att anbud från konkurrerande rederier ska sänka kostnaderna.

”Helt orimligt”

Men för Eva Nypelius (C), ordförande i regionstyrelsen, börjar måttet bli rågat när det kommer till statens syn på Gotlandstrafiken.

Gotland

– Man ifrågasätter vart tioende år Gotlands landsväg och det är helt orimligt, säger Eva Nypelius och fortsätter:

– Vi kan inte backa in i framtiden!

Hör mer från Eva Nypelius i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet