Nelson Caserial, präst i Linköpings katolska församling, är glad över det nya munkklostret i Motala. Foto: SVT

Nytt munkkloster till Motala

Uppdaterad
Publicerad

När Motala får ett munkkloster så lättar arbetet för den katolske prästen i Linköping, Nelson Caserial.

I dag åker Caserial en gång i månaden för att fira mässa med katoliker i Motala. Dessutom åker han ibland till Västervik i samma ärende. Med en ny katolsk kyrka i Motala, som dessutom ska innehålla ett munkkloster, så lättar arbetsbördan väsentligt för prästerna i Linköpings katolska församling.

– Jag blir bokad minst en gång i månaden till Motala. Jag blev verkligen glad, jag har fått mina böner besvarade, säger Nelson Caserial.

Det är Equmeniakyrkan i Motala som behöver nya lokaler och därför säljs den nuvarande kyrkan inne i centrala Motala. Församlingen, som är en sammanslagning av flera frikyrkoförsamlingar, är glada över att kyrkan fortsätter att vara just kyrka.

Köpare är Katolska kyrkan i Sverige och tanken är alltså att byggnaden ska bli ett kloster för franciskanermunkar. En av munkarnas uppgifter kommer att vara att hålla mässor för Motalas katoliker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer