Konstnären Cajsa von Zeipel och kommunalrådet Johan Lundberg (C) framför statyn Hello, Goodbye i Hackeforsrondellen i Linköping.

Nytt rondellkonstverk avtäckt i Linköping

Publicerad

I dag invigdes Linköpings – och kanske Sveriges – senaste bidrag till rondellkonsten. Den 5,5 meter höga Hello, Goodbye pryder nu sin plats i Hackeforsrondellen.

Konstnären Cajsa von Zeipel är sedan tidigare representerad i Linköping genom konstverket Permanens II som står i Universitetsparken i Valla.

– Det känns bra att den här fantastiska skulpturen är på plats nu. Den pryder sin plats i rondellen och ger ett spännande avtryck i miljön, säger Johan Lundgren (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

När Linköping köper in den här typen av konstverk föregås det av kontakter med konstnärer och skisser som granskas av kommunens konstkommitté.
Sedan fattas det slutliga beslutet om inköp av politikerna i kultur- och fritidsnämnden.

– Cajsa von Zeipel är en konstnär som visar på en spännande kreativitet och ett mod i sina konstverk. Konstverket Hello, Goodbye speglar en utsatthet i ett hårt samhälle och ger en representativ bild av hur vi som människor lever, hoppas och finner styrkan att gå framåt. Det här upplever jag som spännande konst av en av Sveriges duktiga, unga konstnärer, säger Lars-Ove Östensson, ny konsthallchef i Passagen och en av dem som varit med i bedömnings- och inköpsprocessen.

Hello, Goodbye är tillverkad av armerad glasfiber och belyst nattetid med markmonterade lampor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer