Oppisitionsrådet Elias Georges (S). Foto: SVT

Oppositionen stödjer avyttringarna

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna är inte emot försäljningen av fastigheterna i kommunens lokalpool. De menar dock att det är viktigt att det tas hänsyn till den kulturhistoriska delen gällande byggnaderna.

– Från vår sida är det viktigt att det blir seriösa aktörer som tänker på helhetsbilden vid försäljningarna, säger oppositionsrådet Elias Georges (S).

Flera av byggnaderna är byggnadsminnesförklarade och kommunstyrelsen ska ta ställning till försäljningen vid varje enskilt tillfälle.

– Men vi är inte emot försäljning principiellt. Däremot när det gäller Skogsborg så har vi en annan åsikt. Vi kan tänka oss en extern entreprenör, men vill att kommunen behåller fastigheten.

Georges säger också att det är viktigt att de hyresgäster som finns idag, till exempel Industrimuseet, får tillgång till andra lokaler vid en eventuell försäljning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet