Niklas Borg (M), kommunalråd Linköping. Hör honom i klippet. Foto: Ordningsvakter ska öka tryggheten i Linköping

Ordningsvakter ska öka tryggheten i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Efter explosionen i Linköping 7 juni valde kommunen att ansöka om att få ha patrullerande ordningsvakter på stan. Lagom till stadsfesten som börjar under onsdagen blir det verklighet.

– Det är en varaktig satsning och vi kommer rikta det lite extra kring stadsfesten och skolstarten denna vecka för att finnas till hands på kvällar och nätter på platser som kan verka otrygga, säger det moderata kommunalrådet Niklas Borg.

Ordningvakterna kommer patrullera i Linköping i ett försök att öka tryggheten efter flera händelser som orsakat oro hos invånarna.

Explosion vid polisen

Nattens händelse med en explosion vid ett polisförråd är den senaste i raden. Niklas Borg vill dock inte avslöja om man kommer förstärka ytterligare den närmaste tiden med anledning av den händelsen.

– Jag kan inte kommentera några detaljer där men vi har nära samverkan med polisen och ser till att vi sätter in insatser där det behövs säger Niklas Borg.

Hör mer om hur kommunalrådet ser på otryggheten i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion vid polishuset i Linköping

Mer i ämnet