Passagerare utanför Teneriffas södra flygplats. Foto: TT/DESIREE MARTIN

Osäker avgång till Teneriffa från Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

På grund av en sandstorm över Kanarieörna tvingades flygplatser stoppa all flygtrafik under helgen.

Under måndagen ska Las Palmas flygplats på Cran Canaria vara öppen igen och flera hundra svenska resenärer väntar just nu på sin hemresa, rapporterar TT.

Dock så meddelar flygplatsoperatören Aena på Twitter att inga plan kommer att flyga till Kanarieöarna under måndagen. 

Norrköping
Foto: Twitter

Teneriffa – Norrköping- Teneriffa

Även flygplatserna på Teneriffa har varit stängda och stora påverkningar och förseningar är att vänta. På tisdag ska enligt schema ett flyg till Teneriffa avgå från Norrköpings flygplats, men nu är det osäkert om resan blir av som planerat.

– Det är tänkt att det planet ska lämna Teneriffa imorgon för att landa i Norrköping vid ett-tiden efter lunch. Sedan ska det vända tillbaka med nya resenärer under eftermiddagen. Men än så länge har vi inte så mycket information. Vi får hoppas att flygtrafiken kommer igång som normalt igen, säger Bertil Skärblom, marknads- och försäljningschef på Norrköpings flygplats.

Nästkommande resor från Norrköping till Cran Canaria ska avgå på torsdag och fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet