Kammaråklagare Britt-Louise Viklund kommenterar fentanylhärvan. Foto: TT

Östergötland centrum för stor droghärva

Uppdaterad
Publicerad

Ett företag i Östergötland misstänks sälja droger till missbrukare. Nu utreds två dödsfall med eventuell koppling till företaget.

Ett företag i Östergötland misstänks för att försett missbrukare över hela landet med drogen fentanyl. Två dödsfall i Karlshamn misstänks ha orsakats av fentanylöverdoser, som kan ha kopplingar till det här företaget.

Polisen i Östergötland ligger bakom avslöjandet. Nu samordnas de dödsfall som eventuellt kan kopplas till försäljningen nationellt hos åklagare i Linköping.

Motala

Kammaråklagare Britt-Louise Viklund bekräftar att hon leder utredningen, men vill i övrigt inte lämna några kommentarer.

– Utredningen är i ett tidigt stadie. Om jag pratar för mycket nu kan det förstöra kommande utredningsåtgärder, säger Britt-Louise Viklund.

– Det finns misstänkta kopplingar till Östergötland. Vi väntar på mängder av analyser, säger hon vidare.

Hur omfattande försäljningen kan ha varit och hur många fall som ingår i polisens förundersökning är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet