Östergötland – Ingen lägsta syrenivå i Kisasjön

Publicerad
De arbeten som skogsföretaget Södra Timber AB och Södra Timber Kinda har utfört för att förbättra syrenivån i Kisasjön har inte varit tillräckliga. Därför behöver företagen vidta ytterligare åtgärder, skriver Länsstyrelsen Östergötland i sitt beslut.

Men på grund av att det är så kort tid kvar tills företaget ska ta upp det timmer som förvarats i Kisasjön är det inte meningsfullt att ange en lägsta syrenivå i sjön, anser länsstyrelsen.

Det var i våras, när stormfällt virke efter stormen Gudrun började lagras i sjön som syrenivåerna sjönk, och luftpumpar och extra syrgas sattes in. Åtgärder som dock inte är tillräckliga

Därmed återstår arbete att utföra, anser länsstyrelsen. De åtgärder som skogsföretaget har föreslagit för att förbättra syrenivån i sjön ska genomföras, anser länsstyrelsen.

De åtgärder som utförs för att förbättra syrenivån i sjön ska löpande rapporteras till länsstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer