Foto: Mikko Lindskog/SVT

Pappan som misstänks för treårings död har avlidit i häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit häktad misstänkt för grovt vållande till annans död sedan en treårig flicka hittats död i en lägenhet i Norrköping, avled i häktet under helgen.

– Ja, det är så att mannen som suttit häktad dog i häktet i Norrköping i helgen, säger Torsten Angervåg, chefsåklagare vid Åklagarkammaren i Norrköping till SVT Nyheter Öst.

Oklar dödsorsak

Dödsorsaken är i nuläget okänd, men det finns inget som tyder på självmord, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Treåriga Esmeraldas död

– Häktet har tillämpat en utredning för att klargöra dödsorsaken, säger Torsten Angervåg.

De kommer i enlighet med Kriminalvårdens rutiner att starta utredningen. Enligt Åklagarmyndigheten finns det för närvarande inte någon misstanke om brott med anledning av mannens död.

Föräldrarna omhäktades

Under fredagen förra veckan omhäktades föräldrarna, en man och en kvinna, misstänkta för grovt vållande till annans död.

– Förundersökningen fortsätter mot kvinnan, som misstänks för delaktighet i brottet, säger Torsten Angervåg.

Anhöriga till den avlidne är underrättade och den avlidne kommer att undersökas av rättsläkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Treåriga Esmeraldas död

Mer i ämnet