Foto: Google Earth/SVT

Banger trolig orsak till kraftig smäll i parkeringshus i centrala Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan lunch på torsdagen inkom ett larm om explosion i centrala Norrköping.

Enligt larmet ska det ha hörts någon form av explosion vid parkeringshuset Spiran i centrala Norrköping. Enligt polisen har man fått in flera samtal om ljudet. Polisen har spärrat av i området och är på plats med mycket personal.

– I nuläget har vi inte hittat någonting som har exploderat eller haft mer effekt än ett högt ljud. Vi har heller inte några uppgifter om att någon ska vara skadad, säger Björn Öberg som är presstalesperson vid polisen.

Norrköping

Enligt polisen har man spärrat av vid Drottninggatan/Sankt Persgatan och Sankt Persgatan/Hörngatan. Ingången till Filmstaden är också avspärrad.

– Vi har gått igenom hela parkeringshuset och kan inte se något uppenbart som tyder på att något exploderat, säger Björn Öberg.

Klockan 12.56 hävdes avspärrningarna och polisen lämnade platsen. På sin hemsida skriver polisen att de är intresserade av iakttagelser från eventuella vittnen.

Strax efter klockan 15 på torsdagseftermiddagen uppger polisen att man fortfarande inte vet vad som har orsakat den höga smällen.

– Nej, det finns inga spår. Inga spår efter detonation och inga skador efter en detonation, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Vad tror du det kan vara som har orsakat det här? 

Det är sannolikt en banger, de brukar inte avge några spår om de inte läggs in i någonting, säger Thomas Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet