En man har klämt huvudet i en maskin

Uppdaterad
Publicerad

Ambulans och polis larmades till en industriarbetsplats vid 12-tiden med anledning av en arbetsplatsolycka på Fitesa i Norrköping. En person ska ha klämt huvudet i en maskin.

Mannen som är i 20-års åldern ska ha hållit på med underhållsarbete när olyckan skedde.

– Hur olyckan gick till vet vi inte exakt, men personen ska ha hållit på med underhållsarbete på en maskin och fastnat med huvudet, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

Enligt polisen kunde man strax före klockan 13 föra den drabbade till sjukhus med ambulans.

– Personen har ansiktsskador, men jag har inte fått några uppgifter om hur omfattande de är, säger Åsa Willsund.

Polisen dokumenterar olycksplatsen och en anmälan om arbetsplatsolycka kommer att upprättas.

– Vi har gjort en anmälan om arbetsplatsolycka. Vi kommer att hålla förhör med personen när han har vårdats, Åsa Willsund.

Har lämnat sjukhuset

Enligt Fitesas platschef Camilla Mattson har mannen fått en ansiktsfraktur men har nu lämnat sjukhuset och fått åka hem. Vad som har orsakat olyckan är ännu oklart.

– Vi får återkomma med utredningen. Vi har stoppat linjen det gäller tills vi vet vad som har hänt och kan säkerställa att det inte händer igen, säger Camilla Mattson.

Rättelse: I en tidigare version av texten uppgavs att olyckan hade skett på Bravikens pappersbruk, detta stämmer inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.