Personrån och grov stöld i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen inträffade två personrån och en grov stöld i centrala Norrköping. Vid de bägge rånen ska de utsatta ha hotats av flera personer med tillhygge.

Det var strax efter klockan 19 på måndagen som polisen larmades till centrala Norrköping med anledning av ett personrån. En man ska enligt uppgift från polisen, ha hotats av flera, för mannen okända personer. Mannen ska ha hotats med tillhygge och gärningspersonerna kom över två väskor. Rånet inträffade i närheten Kristinagatan.

Kort därefter larmades polisen till Folkparken, då två män med tillhygge ska ha rånat en man på kontanter, uppger polisen.

Klockan 20:25 larmades polisen till Vasaparken, då en kvinna ska ha blivit omkullknuffad och en man ska ha stulit hennes väska, skriver polisen på sin sajt. Händelsen rubriceras som grov stöld.

Ingen person ska ha skadats allvarligt och polisen har inte gripit någon misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.