Den planerade skärgårdsstaden vid Marviken på Vikbolandet Foto: Synthesis Analytics AB

Planer för skärgårdsstad vid Marviken går vidare

Publicerad

Nu har samhällsplaneringsnämnden i Norrköping beslutat att starta arbetet med den nya detaljplanen för Marviken på Vikbolandet.

Men företaget som vill bygga en ny skärgårdsstad på området får stå för alla kostnader.

Det är företaget Synthesis Analytics AB som har skickat in en ansökan om detaljplansläggning för fastigheten Ramnö 1:1, gamla kraftverket Marviken, till Norrköpings kommun.

Företaget vill förvandla det gamla området till en skärgårdsstad med 5 500 nya bostäder och bland annat ett världskultursmuseum för kärnkraft och kärnvapen.     

Norrköping

–  Det är ett gigantiskt projekt som vi nu försiktigt tar oss an steg för steg. Det är viktigt att säga att det i det här skedet inte rör sig inte om några kommunala investeringar, säger Reidar Svedahl (L), ordförande i samhällsplaneringsnämnden, i ett pressmeddelande.

Under arbetet kommer Norrköpingsbornas synpunkter att samlas in.

– Norrköpingsbornas synpunkter blir viktiga i det fortsatta arbetet. Det är också viktigt att säga att dagens beslut inte innebär att det på något sätt är beslutat om hur  stort projektet i slutändan kommer att bli. Där ska vi lyssna på Norrköpingsborna, säger Reidar Svedahl.

Hör och se vad den nya ägaren vill göra med Marviken:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet