• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: Fredrik Ahl/SVT

Planerad vård skjuts framåt på US i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Det mycket ansträngda läget i den östgötska vården gör nu att viss planerad vård skjuts upp på Universitetssjukhuset i Linköping. Regionen uppmanar också dem med symtom att stanna hemma och undvika sociala kontakter.

Säsongsinfluensa, RS-virus och covid-19 ökar nu snabbt och det är dessutom brist på vårdplatser på sjukhusen, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Nu vårdas ett hundratal patienter för covid-19 på sjukhusen. Trycket är också hårt mot vårdcentraler och på 1177. Personalen har heller inte riktigt fått återhämta sig efter pandemin, menar regiondirektör Krister Björkegren.

Linköping

Under den här veckan råder stopp för planerade, icke-akuta operationer på US.

– Vi arbetar intensivt för att på daglig basis hantera situationen på bästa sätt, och prioriterar den akuta sjukvården för att säkerställa att vi tar hand om de patienter som har störst behov av vård, säger vårddirektör Ninnie Borendal Wodlin, i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet