Pojkar misstänks ligga bakom branden

Uppdaterad
Publicerad

Två minderåriga pojkar ska ha erkänt för polisen att det är de som ligger bakom branden i Åtvidaberg. Platsen är fortsatt avspärrad för teknisk undersökning.

– Jag tror det var deras föräldrar som hörde av sig till oss och berättade vad som hänt, säger polisens vakthavande befäl Martin Detterström.

Enligt tidigare uppgifter från polisen till P4 Östergötland så ska pojkarna ha lekt med eld i byggnaden, som är känd som Klintaladan.

Åtvidaberg

– Framöver kommer fortsatta förhör med pojkarna att hållas. Deras föräldrar kommer vara närvarande.

Den förrådsbyggnad som brann gick inte att rädda. Däremot lyckades räddningstjänsten säkra att branden inte spred sig till byggnader intill. Under söndagskvällen arbetade de med att leta efter glödbränder i grannhusen.

Branden blossade upp igen

Klockan 22.30 igår uppgav räddningstjänsten att de skulle riva byggnaden det brunnit i och att personal från stationen i Åtvidaberg skulle stanna kvar och övervaka att elden inte tog sig igen.

Elden blossade upp igen i byggnaden strax efter klockan sju på morgonen idag.

– Ja, det är branden från igår som blossat upp lite grand. Vi har tagit kontakt med fastighetsägaren och ska försöka få dit en grävmaskin för att komma åt brandhärden, säger Daniel Agerhult, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet