Daniel Axelsson, chef grova brott Foto: SVT

Polisen: ”Dialogen är jätteviktig”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Axelsson, chef grova brott vid polisen i Linköping säger att dialogen med kommunen är jätteviktig. Samtidigt vädjar han till allmänheten om att tipsa polisen angående iakttagelser som kan kopplas till dödsskjutningen i Skäggetorp.

– Det kan vara så att allmänheten drar sig för att lämna uppgifter om iakttagelser. Men vi vädjar om detta. Det är av största vikt att vi får in material så vi kan jobba vidare, säger Daniel Axelsson.

Den senaste tiden har flera grova våldsbrott inträffat i Skäggetorp i Linköping. Senast i lördags förra veckan sköts en man i 20-årsåldern till döds i stadsdelen.

– Det har varit mycket grova våldsbrott i området och vi måste ta krafttag. Det gäller inte bara polisen utan fler aktörer, det är ett gemensamt ansvar, säger Daniel Axelsson.

Ingen person gripen

Ingen person har ännu gripits misstänkt för dödsskjutningen.

– Vi är inne i ett intensivt arbete och fortsätter att hålla förhör och analyserar material som har tagits i beslag, säger Daniel Axelsson.  

Under fredagen mötte kommunpolitiker polisen för att öka dialogen kring våldsbrotten i Skäggetorp.

– Vi har en dialog, så detta är inget som har uppstått nu, men den har intensifierats. Vi har samma målbild som tidigare att göra Skäggetorp tryggare och mindre brottsligt, säger Daniel Axelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.