Polisen förtegen efter mordförsöket – möjlig gängkoppling

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen sköts en 25-årig man på S:t Persgatan i centrala Norrköping. Tidigt grep polisen en man i 35-årsåldern misstänkt för medhjälp till mordförsök – men i övrigt är polisen förtegen och är försiktig med att dra kopplingar till gängbrottslighet.

Det var strax innan klockan 21.00 på torsdagskvällen den 17 februari som skottlossning utbröt på S:t Persgatan i  Norrköping. Skottlossningen inträffade i närheten av en verksamhet som har stark koppling till Norrköpingsnätverket, där flera medlemmar förra året dömdes till livstidsfängelse för mordet på en gängmedlen i No Surrender på Ingelstaområdet.

Polisen är dock försiktiga att koppla gårdagens händelse med gängbrottslighet.

Gängmorden i Norrköping

– Det är alldeles för tidigt att uttala sig om, säger lokalpolisområdeschef Peter Wahlberg till SVT Nyheter Öst.

Tidigare ostraffade

Enligt polisen har varken den man i 35-årsåldern som anhållits eller brottsoffret förekommit i belastningsregistret de senaste tio åren. Polisen vill inte svara på om de ändå är kända för myndigheten.

– Det går vi inte så djupt in på just nu. Det är väldigt tidigt i utredningsskedet, säger Peter Wahlberg.

Se intervjun med Peter Wahlberg i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet