Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se flygbilderna från ladugårdsbranden på naturbruksskolan utanför Linköping Foto: Jeppe Gustafsson

Polisen gör nytt försök med brandsökshund

Uppdaterad
Publicerad

Polisens utredning av den kraftiga branden på naturbruksgymnasiet i Vreta kloster fortsätter. Utöver nya sök med hund ska nu material från övervakningsfilmer granskas.

På naturbruksgymnasiet finns flera övervakningskameror som nu ska gås igenom av polisen.

– Vi ska kolla om det finns intressanta observationer från filmerna. Det kan ju vara så att vi hört en person som varit på en viss plats en viss tid och då kan vi ju kontrollera att det stämmer. Det är för att utesluta att obehöriga befunnit sig på platsen, säger Daniel Axelsson, chef för polisens enhet för grova brott i Linköping.

Polisen har påbörjat brottsplatsundersökning efter den kraftiga branden där totalt 123 kor och kalvar blev innebrända. Men i nuläget har ingen brandorsak kunnat fastställas.

Polisen gör omtag med brandsökshund

– Vi har sökt med hund, men inga brännbara vätskor har hittats och vi har inte hittat något som stärker att det skulle vara en anlagd brand, säger Daniel Axelsson.

Den tekniska undersökningen fortsätter och polisen ska nu göra omtag med brandsökshund.

– Det är alltid svårt att hitta brandorsak i bränder, vare sig det handlar om en brand som inträffat naturligt eller som är anlagd när det är en sådan här totalbrand, säger Daniel Axelsson.

Har ni fått in många tips och vittnesuppgifter?

– Nej inte mycket men vi har fått in en del och de följer vi upp, säger han och tillägger att det bland annat handlar om iakttagelser från elever.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden i Vreta kloster

Mer i ämnet