Ännu ingen gripen eller misstänkt Foto: Niklas Luks

Polisen inväntar teknisk undersökning

Uppdaterad
Publicerad

Det var under natten till lördagen som en man i 50-årsåldern hittades fastbunden i en brinnande industrilokal i hamnområdet i Norrköping. Polisen har ännu ingen gripen eller misstänkt, men hoppas genomföra förhör med den drabbade mannen under dagen.

– Vi vet inte mycket mer om händelsen i nuläget. Vi planerar att hålla förhör med målsägande och hoppas att det ska ge en del svar, säger Roland Carlson, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Något om skadeläget hos målsägande?

– Det går att prata med honom och han ska inte vara så speciellt skadad.

Enligt polisen var mannen ensam i lokalen när de anlände platsen. Polisen vill i nuläget inte kommentera varför mannen befann sig i lokalen eller om han har en koppling till platsen. Det finns inga företag skrivna på adressen men två personer är folkbokförda där.

– Vi inväntar en teknisk undersökning som kan genomföras under dagen, om det inte är för varmt på platsen, säger Roland Carlson, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Ytterligare en brand bröt ut i centrala Norrköping, ser ni någon koppling mellan de här två fallen?

– Nej, inte vad vi kan se just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer