Foto: Niklas Luks/Tobias Holmqvist SVT

Polisen om Ingelstamordet: ”Vi har vänt på alla stenar”

Publicerad

Strax före midnatt på skärtorsdagen sköts en 37-årig gängkriminell man till döds på öppen gata i en bil utanför en snabbmatsrestaurang i Norrköping. Samma natt kunde polisen gripa en 27-åring som misstänkt för skjutningen.

Sedan dess har utredningen växt och i skrivande stund är sex personer häktade för inblandning i mordet.

Mycket tyder på att utredningen börjar bli klar och att åtal kan väntas inom en snar framtid. För att vara ett mord i den gängkriminella miljön så har polisen i det här fallet uppenbarligen haft stor framgång med att få fram avgörande ledtrådar, med tanke på det stora antalet misstänkta som sitter frihetsberövade.

– Vi har lagt väldigt mycket tid och resurser på den här utredningen, för vi anser den så pass viktig ur ett samhällsperspektiv. Vi har vänt på alla stenar, säger Jan Staaf, chef för utredningsverksamheten hos Polisen Östergötland.

Hör Jan Staaf berätta mer i videoklippet här ovanför.

Fakta: Ingelstamordet

  • Den 9 april 2020 klockan 23.12 sköts en 37-årig man till döds i en svart Mercedes CLK 240 utanför en snabbmatsrestaurang på Koppargatan i Ingelsta i Norrköping. I bilen färdades också en person till som överlevde.
  • 37-åringen var en ledargestalt för det kriminella gänget No Surrender MC i regionen.
  • Samma natt anhölls en 27-åring och en 30-åring som misstänkta för mordet. Därefter har flera häktats för inblandning i dödsskjutningen.
  • Läs och se all vår rapportering om Ingelstamordet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet