Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Biträdande lokalpolisområdeschef Jens Öhmark. Foto: Carl Larsson/SVT

Polisen om skottlossningen i Linköping: ”Det kommer att skjutas igen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera år med en hel rad skjutningar och mord i Linköping så lugnade våldet ner sig. Men poliskommissarie Jens Öhmark är inte överraskad att det återigen har skjutits.

– Jag håller inte med om att det varit lugnt. Vi har haft en konflikt som pågått under en lång, lång tid så jag är inte speciellt förvånad, och det kommer att skjutas igen, säger poliskommissarie Jens Öhmark.

Ett flertal skott avlossades mot en entrédörr till ett flerfamiljshus i bostadsområdet Ryd i Linköping under natten mot fredagen. Skador har påträffades på en dörr inne i trapphuset. Under fredagen har kriminaltekniker och hundförare genomsökt området.

– Jag vet att vi gjort fynd. Man har hittat tomhylsor och vi fortsätter jobba på med kriminaltekniker och hundförare, säger Jens Öhmark.

Titta på videon för att se mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.