Polisen sätter personen på cykeln i samband med skjutningen i Ryd Foto: Läsarbild och polisen

Polisen publicerar bild på misstänkt efter mordförsöket i Ryd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen publicerade under torsdagen en bild på en person på cykel som kopplas med mordförsöket i stadsdelen Ryd i Linköping 15 september i år. Två personer har tidigare häktats på sannolika skäl efter skjutningen.

Efter mordförsöket fördes en man i 20-årsåldern till sjukhus med skottskador. Dagen efter skjutningen sa chefsåklagare Eva Nemec Nord att mannen var allvarligt sårad samt skottskadad i ansiktet. Två män häktades, varav en 18- och en 19-åring. I ett uttalande på polisens sajt säger Kammaråklagare Emma Högström, som leder förundersökningen:

– Två personer är nu frihetsberövade för mordförsöket och ett intensivt och omfattande utredningsarbete pågår alltjämt. Tips från allmänheten kan utgöra värdefulla pusselbitar som kan leda utredningen framåt.

Skjutvapenvåldet i Linköping

– Då det är viktigt att eventuella vittnen inte påverkas kan vi inte lämna ut några uppgifter om vilken roll personen på cykel misstänks ha haft i brottet.

Bilden ska vara tagen kring tiden för skjutningen och polisen misstänker att personen har något med brottet att göra. Sannolika skäl är den högre graden av misstanke när någon häktas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet