– Vår slutsats är att det är rätt lägenhet som har angripits och att någon form av rivalitet ligger bakom händelsen, säger chefsåklagaren Torsten Angervåg. Foto: Niklas Luks // Bertil Ericson/TT

Polisen försöker ”frysa läget” mot fler våldsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen kastades ett brandfarligt föremål in genom en fönsterruta till en lägenhet i stadsdelen Hageby i Norrköping. Nu har polisen avsatt stora resurser för att reda upp händelsen.

– Eftersom det är en lägenhet till en hyresfastighet så är många människor oroliga, och det är viktigt nu för polisen att försöka ”frysa läget” så det inte eskalerar ytterligare i olika former av våldsbrott, säger chefsåklagaren Torsten Angervåg.

Brandfarligt föremål

Det var strax före klockan 14 på tisdagen som vittnen ringde till polisen och berättade att ett föremål hade kastats in i en lägenhet på Sågaregränd. Ingen person kom till skada eller kunde gripas i samband under händelsen, men polisen gjorde en massiv insats och under dagarna arbetar man vidare med att hålla förhör med olika personer.

– Just nu är ärendet rubricerat som mordbrand och försök till mord. De är några av de absolut allvarligaste brotten som man kan göra sig skyldig till. Så man ser mycket allvarligt på det inträffade, säger Torsten Angervåg.

Kända av polisen

Han berättar vidare att man vet att det har funnits ett antal personer utanför fastigheten vid den aktuella tidpunkten, och att några av dem inblandade är välkända av polisen sedan tidigare. 

– Vår slutsats är att det är rätt lägenhet som har angripits och att någon form av rivalitet ligger bakom händelsen. Av någon anledning ville man skrämma de personer som vistades inne i lägenheten, säger chefsåklagaren Torsten Angervåg.

Se bilder från polisinsatsen:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.