Victor Karlsson Sehlin sågs senast på en studentfest i närheten av universitetsområdet vid 23-tiden tisdagen den 3 maj. Han har sedan dess varit spårlöst försvunnen. Foto: Polisen/SVT

Polisen intensifierar sökandet efter 22-årige Victor

Uppdaterad
Publicerad

Polisens intensifierar sökandet efter 22-åriga Victor Karlsson Sehlin som försvann spårlöst efter en studentfest i tisdags förra veckan. Även organisationen Missing People är inkopplade. Under måndagen inledde Linköpingspolisen en förundersökning om mord.

22-åriga studenten Victor Karlsson Sehlin från Linköping har varit spårlöst försvunnen sedan 3 maj efter en studentfest. Tre dagar senare anmäldes han försvunnen.

Victor Karlsson, som ursprungligen kommer från Kristinehamn, var på en utomhusfest nära Linköpings universitet i tisdags förra veckan. Enligt polisen sågs han senast runt 23-tiden, innan han försvann spårlöst. Hans telefon har inte varit nåbar sedan 01.55 natten till onsdag.

– Studenter brukar vara där. Det är ett mycket märkligt försvinnande, säger Daniel Axelsson, förundersökningsledare Polisen Linköping.

Förundersökning om mord

Det är fortfarande oklart om försvinnandet beror på frivilligt försvinnande, olycka eller brott. Men under helgen beslutade polisen att ändra rubriceringen till mord, då det inte går att utesluta att han utsatts för brott.

– Det öppnar upp tankemässigt, och att en förundersökning är inledd betyder att vi kan ta till andra åtgärder, berättar Daniel Axelsson.

Hjälp av hundar

Det är inte ovanligt att hundar hjälper till vid polisiära utredningar. Polisen i Linköping har begärt att få hundar, men i nuläget är det osäkert om det finns några lediga. 

– Vi ska ta in krimsökshundar som kan ta liklukt och söka på utvalda platser. Vattendrag och vattendammar är exempel på ställen dit vi ska ta hundarna. Finns det inga lediga hundar i vårt distrikt lånar vi från andra, säger Daniel Axelsson.

Hundar markerade

Under måndagseftermiddagen markerade en av hundarna i en park nära universitetet villket gjorde att dykare från räddningstjänsten undersökte vattendraget. Det ska enligt polisen inte ha gett några resultat.

– Vi har inte gjort några fynd kopplade till Victor eller hans ägodelar, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson vid 17-tiden.

Hur hög prioritet har fallet?

– Det är självklart högt. Det är oklara omständigheter så vi kör fullt ut, säger Daniel Axelsson.

Polisen har under helgen tillsammans med försvarsmakten sökt efter Victor. Även ett stort antal personer från organisationen Missing People deltog i sökandet.

Polisen vill ha in allmänhetens tips 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.