Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jens Öhmark, biträdande lokalpolisområdeschef Linköping Foto: SVT

Flera förhörda efter nattens skottlossning – polisen väntar sig fler skjutningar i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Både den skadade och den anhållne mannen är sedan tidigare kända av polisen. Det bekräftades under en presskonferens på torsdagsförmiddagen. Polisen berättar också att man undersöker kopplingar till tidigare skjutningar i Linköping – och övriga landet.

Det var strax efter klockan 21-tiden under onsdagskvällen som polis larmades till stadsdelen Majelden i Linköping. En man i 30-årsåldern fördes till sjukhus med skador efter en skottlossning.

Enligt en bulletin från Region Östergötland opererades mannen akut efter ankomst till sjukhuset. Tillståndet för honom är nu stabilt men han är kvar på sjukhus för observation.

Skjutvapenvåldet i Linköping

En knapp timma efter skottlossningen greps en man i 20-årsåldern. Under natten anhölls han misstänkt för försök till mord. Mannen är skäligen misstänkt, alltså den lägre misstankegraden.

Flera på förhör

Enligt polisen har en handfull personer hämtats in till förhör under natten och polisen väntar sig fler skjutningar.

– Det är inte lugnt i den kriminella miljön i Linköping. Så ja, vi väntar oss fler skjutningar, säger Jens Öhmark, biträdande lokalpolisområdeschef.

Polisen utreder om det finns kopplingar till tidigare skjutningar – både i Linköping och i övriga landet, samt om det finns kopplingar till en bilbrand i Lambohov som också inträffade i onsdags.

Polisen vill inte kommentera eventuella kopplingar till kriminella nätverk.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats i Vimanshäll i Linköping efter att en person med skador hittats efter larm om misstänkt skottlossning Foto: Magnus Andersson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet