Polisen varnar för VVS-bedragare

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i region Öst varnar nu för bedragare. Personer ringer upp främst äldre personer och erbjuder VVS-tjänster, som rensning av avlopp och stuprör.

Priser görs upp redan i förväg, i vissa fall dyker ingen hantverkare upp och i andra fall är det en oseriös hantverkare, som inte gör det jobb som utlovats. Personen får sedan en saftig faktura.

Hittills har polisen kännedom om två fall i Jönköpings län och ett fall i Södermanlands län, men enligt polisen finns misstanke om stort mörkertal.

Enligt polisen handlar det om försök till bedrägerier där bedragarna riktar in sig på äldre personer, som kanske inte har möjlighet att kolla arbetet som utförts.

Allmänheten uppmanas nu att vara vaksam och polisen vädjar till människor att inte komma överens med okända personer över telefonen om ett pris på en tjänst som inte har beställts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.