Foto: Jonathan Posluk

Polisen: ”Vi arbetar intensivt med detta”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inga misstänkta för det förmodade grova rån som begicks i Berg, utanför Linköping, i går morse.

– Det är ett fult brott som har begåtts, säger förundersökningsledaren Rickard Wennerström.

Linköpingspolisen berättar att de arbetar intensivt och på bred front. Den tekniska undersökning som påbörjades igår fortsätter idag. Dörrknackning för att få fram vittnesuppgifter har genomförts och den fortsatte även idag.

– Vi vill höra eventuella vittnen medan de har händelserna färskt i minnet. Några har vi förhört.

Linköping

Utredningsåtgärder

Det var under onsdagsmorgonen som ett misstänkt grovt rån begicks i Berg. Tre personer skadades, varav två i 70-årsåldern allvarligt.

– Det är inte fullständigt klarlagt om det rör sig om ett rån. Vi har pratat med de målsägande, men inte tillräckligt.

Wennerström säger vidare att polisen genomför en rad andra utredningsåtgärder, men vad de består i vill han i nuläget inte säga.

Skadeläget

Den man i 50-årsåldern som skadades lindrigt är kvar på sjukhus för observation. Mannen i 70-årsåldern, som igår uppgavs vara allvarligt skadad, uppges idag vara lindrigt skadad. Även han är kvar på sjukhus för observation, detta enligt en bulletin från Region Östergötland. För den kvinna i 70-årsåldern, som igår angavs vara allvarligt skadad, fanns det idag inga uppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet