”Vi hoppas att någon ska ha sett den här mannen i Norrköping så att vi kan komma vidare i utredningen”, säger polisens presstalesperson Björn Öberg. Foto: Tina Enström

Så kan du hjälpa polisen – vill ha tips om händelser i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Nu vill polisen ha tips om flera händelser i Norrköping – för att kunna komma vidare i utredningen kring explosionen på Ådalagatan i Linköping den 7 juni förra året.

Polisen vädjar om tips kring flera händelser. Bland annat kring de mobiler och kontaktkort som polisen tror har koppling till händelsen.  Kontantkorten ska ha köpts in i en videobutik på Kungsgatan i Norrköping den 6 juni och mobiltelefonerna ska ha köpts på Ica Maxi i Norrköping den 6 juni. Nu vill polisen ha information om det.

De söker också uppgifter om en man som ska ha setts slå sönder ett bilfönster på Vikbolandsgatan i Norrköping vid femtiden på morgonen den 25 mars förra året. Strax innan stals en lådcykel som polisen tror har koppling till explosionen.

Polisen söker en man i 30- till 40-årsåldern

Signalementet på den här mannen är att han är 30- till 40-årsåldern, ungefär 185 cm lång. Vittnet beskriver mannen som ljus i hyn, smal kroppsbyggnad, klädd i svart, med en handväskeliknande väska i läder och en svart mössa som det stod ”Snow” på.

Om du har tips kan du ringa till polisen på telefon 11414. Du kan vara anonym.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.