Sprängningen vid Ådalagatan i Linköping den 7 juni förra året utlöstes med sms, tror polisen som nu går ut med flera nya uppgifter för att få allmänhetens hjälp att lösa brottet. Foto: Jeppe Gustafsson

Polisens teori: Sprängningen utlöstes med sms

Uppdaterad
Publicerad

Polisen går nu ut med nya uppgifter kring explosionen på Ådalagatan i Linköping den 7 juni förra året, bland annat kring hur sprängningen skulle ha utlösts och vad motivet ska ha varit. Det finns också nya uppgifter kring hur kraftig sprängningen ska ha varit. Hör utredaren och polisens presstalesperson berätta mer i klippet.

Den 7 juni 2019 utlöstes en kraftig explosion på Ådalagatan i Linköping som orsakade stora skador, men ingen person blev dödad eller allvarligt skadad.

Nu går polisen ut med nya uppgifter om händelsen, något som tidningen Corren var först med att rapportera. I en intervju med SVT Nyheter Öst berättar utredaren och polisens presstalesperson vad som ska ha utlöst sprängningen och vad som är motivet.

Se mer i videon här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.