Flera polispatruller finns på plats vid avspärrningarna under natten mot söndagen. Foto: Niklas Luks

Avspärrningar vid polishuset i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort område vid polishuset i Norrköping spärrades av under natten mot söndagen. Polisen kontrollerade ett misstänkt farligt föremål som dock visade sig vara ofarligt.

Larmet kom till polisen vid halv två-tiden under natten mot söndagen. Ett misstänkt farligt föremål hade setts i en bil i närheten av polishuset.

Polisen spärrade av området och hade bland annat sakkunniga inom CBRNE finns på platsen. Det är förkortningen för skadliga kemikalier, allvarliga smittämnen, radioaktiva ämnen, nukleära ämnen och explosiva ämnen. Det hade även kontakt med nationella bombskyddet.

Föremålet visade sig däremot vara en typ av smällare som populärt kallas ”bangers” och som är förbjuden i Sverige. Vid 3-tiden på natten togs avspärrningarna bort. Polisen hade under söndagseftermiddagen ännu inte fått tag på bilens ägare

– Eftersom bilen stod så långt från polishuset, 100 meter, så tror vi inte att det här var något riktat mot polisen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

En utredning har dragit igång under brottsrubriken ”Försök till allmänfarlig ödeläggelse”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.