Foto: Björn Persson

Polispatrull skadad efter biljakt på E4

Uppdaterad
Publicerad

När fortköraren inte ville stanna för polisen inleddes en biljakt på E4 mellan Väderstad och Norrköping. Efter att ha kört på en av polisbilarna kunde mannen till slut gripas.

Jakten på fortköraren började vid Väderstad vid 05-tiden på onsdagmorgonen och pågick i mycket hög hastighet på E4 fram till Norrköping. Vid Klinga försökte polisen få stopp på mannen med en spikmatta, men den lyckades han undvika. Strax efter lyckades flera polispatruller låsa in bilen och det är då som den misstänkte medvetet kör på en av polisbilarna.

Enligt polisen skadades patrullen och fick kontrolleras av ambulanspersonal. Ingen ska ha behövt akutvård. Polisbilen fick bärgas från platsen.

Mannen som är i 35-årsåldern greps och är nu misstänkt för bland annat stöld alternativ häleri av föremål som anträffades i bilen, våld mot tjänsteman, drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet