I samband med upploppet i Skäggetorp stals utrustning ur polisbilar. Foto: Andreas Schander/P4 Östergötland

Polisuniformer stulna i Skäggetorp

Uppdaterad
Publicerad

Bilder i sociala medier visar flera personer gå runt i polisjackor i Skäggetorp i Linköping. I samband med upploppet stals polisuniformer och utrustning ur polisbilar.

Stenar har kastats mot polis och räddningstjänst och tre poliser har fått föras till sjukhus efter upploppet i Skäggetorp i Linköping. Flera polisbilar har utsatts för skadegörelse och i samband med det stals polisuniformer.

”Våldsam och kaotisk situation”

Bilder i sociala medier visar en man gå runt i en polisjacka och en annan bära en gul polisväst.

– Det har varit en våldsam och kaotisk situation i dag. Det har också varit inbrott i bilarna och väskor med polisutrustning har stulits, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Obehöriga kan gå runt i polisuniformer

Polisen ska ha fått tillbaka en stor del av utrustningen, men kan inte svara på om obehöriga i nuläget går runt med polisuniformer.

– Det är oklart, men inte omöjligt. Det är dock ett brott i sig att utge sig för att vara en myndighetsperson. Flera personer har omhändertagits, men jag kan inte svara på om det är någon som gått runt i polisjacka, säger Johnny Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.