Foto: Karoline Bransell

Premiär för nytt projekt – hörlursvandring

Uppdaterad
Publicerad

Genom att använda sin egen mobil och hörlurar kan besökaren utforska olika platser på orten och ta del av framtida berättelser.

– Det är en unik upplevelse designad för varje ort och och som öppnar för väldigt spännande samtal om framtiden, platsen vi lever på och hur vi förhåller oss till varandra, säger Adam Knapasjö vid Riksteatern Norrköping.

”Unik upplevelse”

Genom att vandra runt på sin hemort kan besökaren genom ”Kartan över oss” möta det som ligger framför oss, skriver Riksteatern i ett pressmeddelande.

– Vår testpublik var väldigt tagna när de kom tillbaka då de kände att de fått uppleva verket inneslutna i sin egen värld för en liten stund och fått tänka och känna sådant de inte brukar, säger Karolina Bransell på Finspångs kommun som samarbetar med Finspångs riksteaterförening i en kommentar i pressmeddelandet.

Premiär på 40 orter i Sverige

Hörlursvandringen kommer finnas tillgänglig på varje ort under tre år och ges vid ett antal tillfällen som varje arrangör bestämmer.

Premiären, den 19 september klockan 15.00 sker på 40 orter samtidigt, däribland Norrköping, Linköping och Finspång.

– Det var en väldigt stark upplevelse, man får tänka till om livets stora frågor, säger Karoline Bransell, som är den som håller i projektet i Finspångs kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Finspång

Mer i ämnet