Tessy av Luxemburg. Foto: Vätternrundan

Prinsessa ska köra Vätternrundan

Publicerad

Prinsessan Tessy av Luxemburg ska trampa runt Vättern i juni. Hon är före detta militär och sport är ett stort fritidsintresse.

Enligt ett pressmeddelande från Vätternrundan ska loppet kommit på tapeten under en middag och Tessy de Nassau ska då bestämt sig för att testa loppet.

–Då visste jag inte riktigt vad Vätternrundan var. När jag insåg det blev jag imponerad av utmaningen och samtidigt både förväntansfull och lite rädd, säger hon i pressmeddelandet.

Lärare utan gränser

Hon ska cykla till förmån för organisationen Lärare utan gränser (Professors without borders) som jobbar med att utbilda och stötta lärare i utvecklingsländer.

Hon ska cykla tandem och ha kamera på hjälmen för att dokumentera loppet.

– Jag ser fram emot att följa landskapet från cykelsadeln. Mitt mål med loppet är egentligen att fånga upplevelsen. Jag vet ju inte hur kroppen kommer att reagera eftersom jag aldrig har cyklat 30 mil förut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet