Norrköpings kommun utbildningsdirektör Sofie Lindén. Foto: SVT och Larsen, Håkon Mosvold/TT

Projekt med digitala armband på förskolebarn avslutas

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommun har beslutat att avsluta projektet med digitala armband på förskolebarn. Datainspektionens beslut i ett annat ärende är en av anledningarna.

I början av augusti meddelade Norrköpings kommun att de under hösten skulle testa att sätta digitala armband på ett mindre antal barn på en förskola. Enligt kommunen skulle armbanden varna om ett barn skulle rymma och de skulle också underlätta vid administrationen vid frånvaro.

Idag kom beskedet att projektet avslutas. Orsaken är att Datainspektionen kommit med ett beslut som rör ett liknande ärende i Skellefteå och att det dessutom visat sig att projektet skulle bli dyrare än väntat.

– Datainspektionens vägledning och beslut visar på att det finns en betydande risk med att genomföra projektet. Att vi dessutom ser att kostnaderna för ett genomförande skulle bli högre än väntat gör att jag bedömer att detta är ett projekt som vi inte bör gå vidare med, säger Sofie Lindén, utbildningdirektör, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet