Zlatan är en ödmjuk kille

Uppdaterad
Publicerad

Den afrikanske reggaemusikern Alpha Blondy hade i fredags konsert i Norrköping, ett av få stopp i Europa under världsturnén. Vår reporter fick en intervju med honom, det blev prat om politik, Afrika och om hans beundrare Zlatan

Efter att ha gett ut skivor i snart 35 år så är Alpha Blondy ett av de största namnen i världen inom reggaemusik. Han är nu ute på världsturné och det blev ett stopp i Sverigem, med konsert i Norrköping igår.

Vår reporter Adam Wännman Zetterqvist lyckades få en intervju med den 63-årige musikern från Elfenbenskusten. Där berättar han bland annat att han tycker att Zlatan Ibrahimovic är en ödmjuk kille. De har träffats och Alpha Blondy är imponerad över att en så stor fotbollsstjärna kan uppskatta en enkel musiker som han själv. Efter det så har han börjat hålla på Zlatans klubb PSG.

Se intervjun i spelaren här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.