Vaccineringen i länets sporthallar fortsätter tillsvidare. Foto: SVT

Vaccinationscentralerna kvar i Östergötland – tillsvidare

Publicerad

Region Östergötland behåller tillsvidare vaccinationscentralerna i Motala, Linköping och Norrköping, de som öppnades när massvaccinationen mot covid-19 startade.

Vi har tidigare berättat att Regionen tänker öppna nya permanenta vaccinationscentraler i Norrköping, Linköping och Motala.

Vaccinationscentral Östra och Centrala, som de ska heta är på planeringsstadiet. Men vad det gäller vaccinationscentral Västra i Motala har man redan börjat bygga den i Luxor arena. Var Östra och Centrala kommer att ligga i Norrköping och Linköping, kan Regionen ännu inte offentliggöra.

– Vi för just nu en dialog med Saab-arena och Mässhallarna om hur vi kan fortsätta hyra och vaccinera i deras lokaler tills våra egna permanenta öppnar. Och de tänker vi ska öppna inom ett år, säger Kerstin Jonsson överläkare på regionens vaccinationsenhet.

Tills de nya lokalerna öppnas kommer vaccinationerna i sporthallarna att fortsätta.

Även de ambulerande vaccinationscentralerna permanentas. De erbjuder olika slags vaccinationer och är enligt Kerstin Jonsson ett bra sätt att nå ut där vaccinationstäckningen är lägre. Se vårt besök i Valdemarsvik i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Verksamheten med mobila vaccinationsteam kan komma att permanentas. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.