Foto: Thomas Sundberg/SVT

Regionen bygger ut laddinfrastruktur för elbilar

Publicerad

Region Östergötland ska fortsätta utbyggnaden av laddinfrastruktur för eldrivna fordon i regionens verksamheter. Fler vårdcentraler i länet ska nu förses med laddstolpar

Hittills har laddinfrastrukturen byggts ut vid länets tre sjukhus och vid regionhuset i Linköping.

Och under första kvartalet nästa år ska laddinfrastruktur vara färdig vid Vretagymnasiet, vårdcentralerna i Skärblacka och på Vikbolandet och rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena.

Näst på tur är vårdcentralerna i Mantorp, Ljungsbro, Österbymo, Boxholm, Linghem, Borensberg Vårdcentral, Skänninge och Åtvidaberg. Laddinfrastruktur vid vårdcentralerna i Kisa och Valdemarsviks tas med i pågående fastighetsprojekt där.

– Med dagens beslut tas ett viktigt steg för att nå målet att verksamhetsbilarna i Region Östergötland ska drivas fossilfritt. Utbyggnaden av laddstolpar möjliggör att fler bilar drivs med el men drivmedelsriktlinjen placerar också biogas överst i prioriteringslistan. Biogas produceras i länet, vilket kan vara betydelsefullt i beredskapssynpunkt, säger Agneta Niklasson (MP), 3:e vice ordförande i regionstyrelsen i ett pressmeddelande.

Beslut om investeringen på totalt 4,9 miljoner kronor fattades i onsdags.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.