Färjan över till Fårö på Gotland. Foto: SVT

Regionen kan inte stå för planeringskostnader för bron

Uppdaterad
Publicerad

Region Gotland kan inte stå för planeringskostnaderna för en bro till Fårö. Frågan kan nu istället lyftas politiskt mot regeringen.

Trafikverket har tidigare sagt ja till en investering på 650 miljoner kronor för en bro till Fårö på Gotland. Men då under förutsättningarna att Region Gotland står för planeringskostnaderna som beräknas landa på mellan 65 och 100 miljoner kronor. Men några sådana möjligheter har inte regionen enligt regionrådet Eva Nypelius (C). Något som P4 Gotland var först att rapportera om.

– Med den knappa budget vi har skulle det ta för mycket investeringsmedel. Vi behöver hitta andra finansieringslösningar, säger hon till SVT Nyheter Öst.

Nu kan frågan om bro över till Fårö istället lyftas politiskt till regeringen.

– Vi serinte att vi i regionen kan stå för de kostnaderna idag. Vi behöver diskutera och ta ställning till om vi ska driva det vidare politiskt gentemot regeringen, säger Eva Nypelius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer