Foto: SVT/Sebastian Geijer

Regionen satsar 40 miljoner på höjda löner

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska 40 miljoner kronor satsas på högre löner. Det beslutade Regionstyrelsen under onsdagen.

Under onsdagen fattade Regionstyrelsen för Region Östergötland beslut om en satsning för löneutveckling inom Vårdförbundets avtalsområde. Satsningen innebär högre löner för bland annat vissa sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, röntensjuksköterskor och barnmorskor. Enligt regionen kommer extra fokus att ligga på särskilt yrkesskickliga i den, så kallade, tjugofyrasju-verksamheten.

– Vi ser väldigt positivt på satsningen såklart. I och med att den här satsningen gäller grundlönen innebär det mer pengar i systemet och det följer även vår huvudöverenskommelse som vi slutit med SKL för att ge större stabilitet och trygghet inom vården, säger Emma Klingvall som är avdelningsordförande för Vårdbundet i Östergötland.

”Har lyssnat på vårdförbundet”

Sammanlagt handlar det om 40 miljoner kronor och målet är att stärka status och attraktivitet, samt underlätta bemanningen för dygnet runt-verksamheten.

– Det har varit en positiv process där man lyssnat på Vårdförbundet. Förra gången gjorde man inte det, men nu har både politiker och tjänstemän tagit till sig av det, säger Emma Klingval.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.