Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Regnbågsveckan i Linköping startad

Publicerad

I dag gick startskottet för Regnbågsveckan i Linköping. Förutom den självklara Regnbågsparaden nästa lördag så bjuder arrangörerna RFSL på ett brett program där både Regnbågshoppning till häst och unga hbtq-flyktingars situation får plats.

– Vi tycker att det behövs en regnbågsvecka för att hbtq personer har en tendens att bli bortglömda av samhället under resten av året och den här veckan ger oss en chans att belysa de problem vi möter och de förändringar vi vill genomföra, säger Hanna Daun, ordförande RFSL Linköping.

Hur många förväntas gå i paraden?

– Svårt att säga, vi förväntar oss att ungefär 1500 personer kommer att delta.

Hur viktig är vädret när man ska gå i parad?

– Såklart så är det roligare med vackert väder! Jag tror inte att någon vill gå i regn!

Det finns alltid en hotbild mot Regnbågsveckan. Hur tänker ni om säkerheten i år?

Inget annorlunda mot föregående år. Självklart är det viktigt att har försiktig och tänka på säkerheten. Men det finns heller ingen annledning att vara orolig i onödan, särskilt då vi inte sett någon antydan till en förhöjd hotbild i år, säger Hanna Daun, ordförande RFSL Linköping.

Här hittar du Regnbågsveckans program.

Regnbågsparaden

Lördag 30 september kl 13.30-14.45

Paradväg:

Stora torget – Storgatan – Stångebro – Nya Tanneforsvägen – Drottningbron – Hamngatan – Nygatan – Apotekaregatan – Trädgårdsföreningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.